DIE AMBILED PRO ACTION RUNS UNTIL 20 Januar

Waarom licht zo belangrijk is

Het is erg gemakkelijk om licht voor lief te nemen. Het is immers altijd om ons heen. In deze blog willen we graag ontdekken waarom licht zo belangrijk is voor ons als mens, en hoe bepaalde locaties licht kunnen gebruiken om een hele ervaring te creëren.

 

Verschillende soorten licht


In de natuur kunnen we genieten van verschillende soorten licht. Je kunt de zon op-of onder zien gaan, sterren fonkelen in de nacht en zelfs de maan verlicht op zijn eigen bijzondere manier.

Kunstlicht komt nog meer voor dan natuurlijk licht. Elke keer dat we onze mobiele telefoons, tablets en computers aanzetten worden we verlicht door kunstmatig licht. Kantoren, huizen en winkelcentrums worden verlicht door ledverlichting. En wanneer de zon ondergaat, verlichten straatlantaarns, winkelstraten en autolampen zelfs de meest donkere nachten.

Maar waarom is licht nou zo’n belangrijke factor in ons leven?

 

De belangrijkste redenen waarom licht belangrijk is voor mensen

  • We zijn geëvolueerd om licht nodig te hebben. Op aarde zijn altijd perioden van licht en donker geweest. Sinds het begin van tijd heeft licht ons in staat gesteld om productieve levens te leiden.

  • Licht bepaalt onze stemmingen. Zodra het weer winter wordt hebben we op het noordelijke halfrond steeds minder natuurlijk licht. Daarom maken we gebruik van ledverlichting, om ons alsnog opgewekt en niet depressief te hoeven voelen.

  • Licht zorgt ervoor dat we ons moderne leven kunnen leiden. Voordat we kunstlicht ontwikkelden waren we afhankelijk van het daglicht. Vuur hielp onze dagen te verlengen, net als ledverlichting dat nu doet. Dit geeft ons de mogelijkheid om langer wakker te blijven, nieuwe ideeën te bedenken en productiever te zijn.

 

Wat is tegenwoordig de beste oplossing voor licht in je huis?


Als je huis erg donker is van zichzelf is het belangrijk om de donkere hoekjes te verlichten. Dit kun je het beste doen met een minimalistische vloerlamp. Deze minimalistische vloerlamp valt niet erg op en zorgt er toch voor dat je je goed blijft voelen.

Älterer Post
Neuerer Post
Schließen (Esc)

Popup

Verwenden Sie dieses Popup- zum Einbetten eines Anmeldeformulars für die Mailingliste. Alternativ können Sie es als einfachen Aufruf zur Aktion mit einem Link zu einem Produkt oder einer Seite verwenden.

Altersüberprüfung

Wenn Sie auf Enter klicken, überprüfen Sie, ob Sie alt genug sind, um Alkohol zu konsumieren.

Suchen

Einkaufswagen

Ihr Einkaufswagen ist im Moment leer.
Einkauf beginnen